top of page

Tjenester

Laksevåg Røde Kors Hjelpekorps er en del av beredskapstjenesten i Bergen. Ved siden av å delta i den ordinære redningstjenesten i vårt område, tilbyr vi også en rekke tjenester til firma, organisasjoner og privatpersoner.

Beredskapsøvelser

Laksevåg Røde Kors Hjelpekorps arrangerer beredskapsøvelser for bedrifter i Bergen og omegn.

Beredskapsøvelsene skreddersys slik at de er realistiske i når det gjelder aktuelle problemstillinger og risikoanalyser i den aktuelle bedriften. En beredskapsøvelse kan for eksempel være delt inn i praktiske skadestedscenarioer for ansatte som arbeider i et produksjonsmiljø, og for kontoransatte kan vi parallelt kjøre kurs i grunnleggende førstehjelp, gjerne med hovedfokus på bruk av bedriftens hjertestarter.

beredskap.jpeg

Sanitetsvakt

Laksevåg Røde Kors Hjelpekorps tilbyr sanitetsvakt på alle typer arrangementer hvor det er behov for personell som kan bidra med førstehjelp.

Vi stiller med hjertestarter, oksygen og annet førstehjelpsutstyr for håndtering av små og store skader. Et sanitetslag består av 2 førstehjelpere og gjerne en aspirant. For å være medlem av et sanitetslag, må en ha gjennomført og bestått Hjelpekorpset sin grunnopplæring, og være kvalifisert til å utføre førstehjelp.
Laksevåg Røde Kors Hjelpekorps har flere båter i forskjellige størrelser, og kan derfor også ta vakter når det er arrangement langs eller på sjøen.

einar sanitet.jpeg

Førstehjelpskurs

Laksevåg Røde Kors Hjelpekorps tilbyr tilpassede førstehjelpskurs for bedrifter, organisasjoner og privatpersoner.

Vi har profesjonelle instruktører med høy førstehjelpsfaglig og instruktørfaglig kompetanse. Kurs kan holdes i våre lokaler i Fergehallen på Damsgård, eller ute hos den enkelte bedrift. Kursene våre inneholder høy grad av praktisk trening for alle deltakere. Vi stiller med alt nødvending kursmateriell, som for eksempel HLR-treningsdukker og treningshjertestartere. Alle kurser i henhold til gjeldende retningslinjer fra Norsk Førstehjelpsråd og Norsk Resuscitasjonsråd.

kurs 2 first aid.jpeg
bottom of page